Megyeri tér, Pécs

Civil kezdeményezés a Megyeri térért. Hírek, tudnivalók, nyilvánosság, demokrácia 2.0 Címünk: megyeriterblog kukac gmail ponty com

Szavazás

Friss topikok

  • Colt45: Páva jelenleg el van foglalva a mélytorkozásal, nyeli a gecit, azért folyik a ronda pedereszta pof... (2016.06.09. 04:11) Tárgyalások és feljelentés
  • hárs: örülök , hogy ilyen átfogóan,tényeken alapuló összegzést írt a nyílt levélben. Nagyon fáj , végi... (2009.07.02. 21:08) Építtetők és kivitelezők
  • Rodina: pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=19171 (2009.06.14. 18:40) Honlap - módosítva
  • rokusbandi: Ha tényleg igaz, hogy a tervező úgy hirdeti a lakóparkot, hogy a szomszédban az EKF keretében újul... (2009.06.11. 14:21) Félnek, pedig nem kéne
  • kuty: @hárs: kérhetünk és várhatunk... a képviselő/alpolgármester úr nem a megyeri tér fáival, hanem kar... (2009.06.05. 01:24) Képviselői tájékoztató, június 4. (videó)

Linkblog

Kronológia

2009.06.03. 18:49 Lear

(Ne feledjük: ma, csütörtökön 3-kor lakossági fórum a Megyeri téren!)
 
Az egyik korábbi bejegyzésben KM vetette fel az alábbi kérdéseket. Igaza is van, minél többet tudunk, annál jobb.
 
@márrton: csak hogy tisztán lássuk a kronológiát, ha tudja valaki, kérem válaszolja meg:
1. mikor adták ki az elvi építési engedélyt?
2. mikor támadták meg?
3. mikor vált jogerőssé?
4. mikor és melyik önkormányzat építési osztályán adták ki az építési engedélyt?
5. volt-e fellebbezés és mi lett az eredménye?
6. mikor emelkedett jogerőre az építési engedély (nem az elvi)?

 @márrton: kinek a tulajdonában volt, amikor elvi építési engedélyt kértek rá és ki volt az engedélykérő?

Nos, a rendelkezésemre álló források elég hiányosak, jelenleg pusztán egy foghíjas földhivatali tulajdoni lapot és a sajtó eddig megjelent írásait tudom felhasználni. Ennek ellenére megpróbálok a kérdések egy részére válaszolni. Nagyon kérem, ha valaki bármelyik kérdésre (jobban) tudja a választ, írja le kommentbe! Így összerakhatjuk a képet.

  • Az elvi építési engedélyt a Dunántúli Napló (DN) szerint 2004 őszén adták ki Bólyban.
  • Ekkor a telek kizárólagos tulajdonosa a Földhivatal szerint egy magánszemély, T. Nándor Lajos budapesti lakos volt, aki 1997-ben vette meg az ingatlant. A következő tulajdonos, a HM Érték Kft. csak 2008 januárjában került bejegyzésre.
  • Az elvi építési engedélyt 2005 januárjában a Közigazgatási Hivatal "megtagadta". A határozathoz vezető felügyeleti intézkedést az akkori polgármester (Toller László) kezdeményezte. Az építtető bíróság elé vitte az ügyet. (DN)
  • Hogy mikor vált jogerőssé az elvi építési engedély, nem tudom; eddig még a Közigazgatási Hivatalt kötelező legfelsőbb bírósági határozatra sem bukkantam rá (lb.hu). A KH honlapja pedig maga az antiinformativitás.
  • Ezután a város már sem az elvi, sem a "valós" építési engedély ellen nem fellebbezett, Papp Judit főjegyző szerint "nem látták értelmét". (DN)
  • A (tényleges) építési engedélyt a telken elhelyezett tábla szerint április 3-án adták ki.
  • (Az ingatlant egyébként még 1993. december 29-én, vagyis nem Páva Zsolt polgármestersége idején jegyezték át magántulajdonba. Ez pozitív üzenet próbál lenni a városvezetés felé: nem haragszunk rájuk, hanem a segítségüket kérjük!)

 Írtam a Bólyi Építésügyi Főhatóságnak, hogy pontos dátumokkal rendelkezhessünk. Ha rendesek, holnapra válaszolnak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeriter.blog.hu/api/trackback/id/tr301161846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása