Megyeri tér, Pécs

Civil kezdeményezés a Megyeri térért. Hírek, tudnivalók, nyilvánosság, demokrácia 2.0 Címünk: megyeriterblog kukac gmail ponty com

Szavazás

Friss topikok

  • Colt45: Páva jelenleg el van foglalva a mélytorkozásal, nyeli a gecit, azért folyik a ronda pedereszta pof... (2016.06.09. 04:11) Tárgyalások és feljelentés
  • hárs: örülök , hogy ilyen átfogóan,tényeken alapuló összegzést írt a nyílt levélben. Nagyon fáj , végi... (2009.07.02. 21:08) Építtetők és kivitelezők
  • Rodina: pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=19171 (2009.06.14. 18:40) Honlap - módosítva
  • rokusbandi: Ha tényleg igaz, hogy a tervező úgy hirdeti a lakóparkot, hogy a szomszédban az EKF keretében újul... (2009.06.11. 14:21) Félnek, pedig nem kéne
  • kuty: @hárs: kérhetünk és várhatunk... a képviselő/alpolgármester úr nem a megyeri tér fáival, hanem kar... (2009.06.05. 01:24) Képviselői tájékoztató, június 4. (videó)

Linkblog

Miért?

2009.05.29. 22:23 Lear

Miért jött létre ez a blog?

2009. május 25, hétfő, Pécs, Megyeri tér. Öltönyös emberek haladnak megszokott útvonalukon a munkába, kisdiákok sietnek megtömött hátizsákukkal a közeli Mezőszél Utcai Általános Iskolába, nyugdíjasok ballagnak békésen a sarki tejbolt felé. Hogy lerövidítsék az utat, átvágnak a közeli parkon, azaz átvágnának, ha a tér szélén nem tornyosulna hirtelen az orruk előtt egy vaskerítés, rajta a felirattal: "ÉPÍTÉSI TERÜLET - AZ ÁTJÁRÁS TILOS".

Igen, bármily különös, a pécsi Megyeri téri parkot - mely közel negyven éve szolgál pihenőhelyül a környékbelieknek -  lezárták, hogy helyére egy hatvanlakásos társasházat építsenek a manapság elmaradhatatlan mélygarázzsal. A tér fáinak egy részét már kivágták, de szerencsére egyéb visszafordíthatatlan kárt még nem okoztak.

Mi, a Megyeri téri környék lakói elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a jogszabályok szellemét kijátszva, tudtunk és beleegyezésünk nélkül elvegyék tőlünk az egyetlen közeli parkot. Tiltakozunk, véleményt nyilvánítunk és minden megengedhető eszközt bevetünk annak érdekében, hogy ne épülhessen meg Pécs sokadik fölösleges és káros épülete.

Ennek a mozgalomnak a támogatására és nyilvánosság elé tárására jött létre ez a blog. A következő posztokban részletesen ismertetni fogjuk a tér magánkézbe játszásának történetét és tájékoztatni fogunk az újabb fejleményekről, programokról.

Valószínű, hogy Neked "távoli háború" a mi küzdelmünk, de kérlek, ne olvasd közömbösen ezt a blogot. Akár pozitív, akár negatív véleményed van rólunk, írd le, hogy minél nagyobb nyilvánosságot kapjon az ügy és "ott fenn" is meghalljanak valamit belőle. Köszönjük.

3 komment

Címkék: bevezetés miért

A bejegyzés trackback címe:

https://megyeriter.blog.hu/api/trackback/id/tr971152357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Judit77 · http://juditgondolatok.blogspot.com/ 2009.06.01. 21:20:50

Közömbösen? Ezt nem lehet közömbösen nézni. A gyomor egészségére fokozottan ügyelni kell közben.:( Én kertvárosi vagyok amúgy. Nekem az jutott eszembe: mi a jó fenét keres itt egy amerikai cég? Persze nyilván azt, amit az összes többi külföldi: maximális profit mindenáron, társadalmi és gazdasági károktól függetlenül. Nem tekintenek embernek minket. Nagyon kemény háború ez az ország ellen. De ha a magyar végre megmutatja, hogy igenis képes az összefogásra, akkor van remény.

Judit77 · http://juditgondolatok.blogspot.com/ 2009.06.01. 21:23:44

Ja és le kell vonnunk a tanulságot: szemfülesebbeknek kell lennünk, hogy időben cselekedhessünk területeink védelméért.

Lear 2009.06.02. 20:54:27

A közömbösségről szóló részt csak az idegenek miatt vettem be. Nyilván egy nyíregyházit nem érdekel annyira a dolog...
süti beállítások módosítása